Slide background
Slide background

quote_3_27

IK HEB ER EEN HELEBOEL COLLEGA’S BIJ!

“Hij was de eerste huurder van een jobdock in De Burgemeester en bracht een flink aantal huurders mee. Nu, een aantal maanden na de oplevering is Marco Albers tevreden. ‘Het is een fijn pand om in te werken, het is licht, transparant en open. En juist daardoor nodigt het uit tot samenwerken en collegialiteit. Het is echt bijzonder, iedereen helpt elkaar. Ik heb er een heleboel collega’s bij.”

Hij praat makkelijk. In het anderhalf uur durende gesprek valt geen stilte. We spreken over zijn leven. Wat hem drijft en wat hem ertoe bracht om Accuracy, een administratiekantoor met een sociaal hart te starten. Het was een vriend die, na een avond brainstormen, tot de conclusie kwam was dat dit het moest worden. En nu, ruim 3 jaar verder, geeft Marco iedere dag invulling aan deze belofte.

Administratie met een sociaal hart

Marco is sociaal, zorgzaam en heeft een hekel aan onrecht. Hij werkt hard, heeft ambitie en een hele duidelijke visie. Groei wil hij. ‘Het liefst meerdere vestigen. Misschien al wel volgend jaar.’ Marco is een echte ondernemer, maar geen alledaagse. ‘Natuurlijk is het prettig als al het harde werken een goede boterham oplevert. Maar nog veel mooier is het als ik echt iets voor mensen kan betekenen’. Marco heeft 3 medewerkers, allemaal mensen die om verschillende redenen moeite hadden met het vinden van een goede plek op de arbeidsmarkt. Marco nam ze in dienst en is trots op ze. ‘Ze zijn ongelofelijk loyaal, betrouwbaar en werken hard. Stuk voor stuk hele goede krachten, dat zullen ook mijn klanten beamen!’

Zijn interesse voor boekhouden ontstond in zijn jeugd. Als 5-jarige jongen verhuisde hij met zijn ouders naar Togo (West-Afrika). Waar zijn vader als engineer voor een Nederlandse organisatie werkte. Toen de boekhouder van de één op de andere dag met heimwee opstapte nam zijn vader de boekhouding over. ‘Want dat kon hij gewoon’ zegt Marco. En zo ging het met hem ook. Een studie ronde hij niet af. ‘Die balansen dat snapte ik gewoon’. En met die kennis begon hij aan zijn loopbaan. Hij kreeg de ene na de andere kans en pakte deze gretig aan. Werkte hard en behaalde vele successen. Als broekie van 28 was hij financieel manager van een IT-bedrijf. Grote auto, flink salaris en een hoop verantwoordelijkheid. Maar het bracht hem niet wat hij zocht, het vormde hem wel. Hij leerde veel maar zag ook veel onrecht en stoorde zich steeds vaker aan de ongezonde zucht naar winst binnen organisaties. Het vormde de basis voor zijn eigen visie op ondernemen.

Succesvol als ondernemer

Naast zijn baan in loondienst startte Marco in 2006 als zelfstandige. In de loop van de jaren haalde hij al wat klanten binnen. Dat was een mooie basis toen hij in 2011 de stap zette om full-time te gaan ondernemen. Marco had een groot netwerk met veel contacten bij internationale organisaties maar als administratiekantoor voor het MKB, ZZPers en particulieren had hij meer behoefte aan een lokaal netwerk. Hij liep heel wat netwerkborrels af maar het bracht hem niet wat hij zocht. Samen met andere ondernemers richtte hij een lokale afvaardiging van BNI (red. Haarlemmermeer, Het Gemaal) op, een internationaal netwerk dat uit gaat van het principe dat geven loont. Het draait allemaal om het over en weer aanbevelen van elkaars diensten. Dat bleek een goede zet. Al snel werkte Marco voor praktisch alle organisaties in het netwerk en omdat hij goede kwaliteit levert wordt hij steeds vaker door hen aanbevolen. Zijn netwerk en de aanbevelingen zijn de motor achter het succes van zijn organisatie. In 3 jaar tijd wist Accuracy haar klantenbestand te vertienvoudigen! Het gaat goed met Accuracy, en met Marco zo constateren we. Hij heeft het zakelijk goed onder controle, heeft een fijn team en is erg blij met zijn nieuwe kantoor. Iemand vertelde hem dat 2014 zijn jaar wordt verteld hij. ‘En hoe gekt het ook klinkt, dan zie je alles ook net een beetje zonniger!’