Slide background

MeerMKLRS, meer dan andere makelaars

 

Nieuwsgierig is hij, en met oprechte interesse voert Paul Israel gesprekken met zijn klanten; kopers en verkopers van woningen. Hij luistert echt naar ze en vertaald hun wensen in de best passende oplossing. Niet altijd levert dat hem direct business op maar een klant voelt dat Paul het beste met hem voorheeft. ‘En uiteindelijk wordt je daar op de lange termijn toch allemaal beter van’, zegt Paul.
Het begon allemaal met een carrière in de horeca. Paul houdt van gezelligheid en hard werken en dat kwam daar allemaal mooi samen. Maar door problemen met zijn rug voorzag hij geen toekomst meer in dat vak met vaak lange dagen staan en fysiek zwaar werk te doen. En dus moest hij iets anders verzinnen. Bij de verkoop van zijn eigen huis maakte hij kennis met een Haarlemse makelaar. Dat leek hem wel wat. Hij rondde de opleiding makelaardij met succes af en begon direct daarna als woningmakelaar in Hoofddorp. Na 1,5 jaar maakte hij de overstap naar een ander Hoofddorps kantoor waar hij uiteindelijk 12,5 jaar bleef en kantoordirecteur werd.
Begin van dit jaar was het tijd om zijn hart te volgen, zijn vleugels uit te slaan en voor zichzelf te beginnen. Na twee maanden voorbereiding opende MeerMKLRS op 1 maart jongstleden de deuren. Het was direct een succes. Klanten kwamen vooral uit onverwachte hoeken en doordat de markt aantrok had hij onverwacht de wind mee. Paul is succesvol. Het is natuurlijk prachtig om te koop staande huizen aan je portefeuille toe te mogen voegen, maar het wordt pas echt leuk als je er ook in slaagt ze te verkopen. En dat doe hij. Het resultaat van de laatste open huizen route was de verkoop van vijf huizen op één dag. Een ongekend succes.
MeerMKLRS is anders dan andere makelaars. Als je wil dat Paul je huis verkoopt dan doet hij dat op zijn eigen manier. Hij zorgt voor de best mogelijke vindbaarheid op internet. Daar heeft hij zo zijn methode voor. Hij houdt de ontwikkelingen op het gebied van internet goed bij en dat zorgt ervoor dat ‘zijn huizen’ sneller naar voren en beter scoren komen op Funda. Internet is in zijn vakgebied erg belangrijk en daarmee onderscheidt hij zich zonder twijfel van zijn concurrenten. Daarnaast is Paul ervan overtuigd dat een huis dat potentiële kopers op internet goed kunnen bekijken sneller verkoopt. Daarom gaat hij daarin ook verder dan andere makelaars. Naast de standaard omschrijving en veel foto’s zorgt Paul voor een duidelijke plattegrond en zelfs een videoclip van de woning. Zo kunnen geïnteresseerden alle facetten van het huis goed bekijken voor ze een afspraak maken voor een bezichtiging. Het levert meer geïnteresseerden en kwalitatief betere bezichtigen op.
Paul ziet en creëert kansen. Als drijvende kracht achter de Wooninspiratiedag werkt hij samen met een aantal andere ondernemers aan het gezamenlijk informeren en inspireren van klanten over het kopen van een nieuwe woning en alles wat daar bij komt kijken, van de inrichting en tot het aanleggen van een nieuwe tuin.

 

Paul heeft het inmiddels zo druk dat uitbreiding noodzakelijk was. ‘Een moeilijker besluit dan het besluit om voor mezelf te beginnen’, zegt hij. ‘Je moet wel zeker weten dat je een ander iets te bieden hebt’. Hij kan niet meer zonder en denkt zelfs al stiekem aan verdere groei. ‘Maar dan wordt het hier op mijn huidige plek in de Burgemeester wel een beetje krap.` Net als alle andere dingen die Paul doet ziet zijn kantoor en ook tot in de punten verzorgd uit. Strak en professioneel een goede plek om zijn klanten te ontvangen!