Slide background
Slide background

Ondernemer aan bod

Frontvisier – Eric Reversma
Een man met een plan

 

Na jarenlang in de automotive industrie te hebben rondgelopen en daar op commercieel vlak zo’n beetje ieder denkbaar succes te hebben behaald bekroop Eric Reversma het gevoel dat hij met zijn kennis en ervaring meer kon doen.

 

In zijn vrije tijd hielp hij de Hoofddorpse Hockeyvereniging de Reigers bij de ontwikkeling van een aantal jeugdteams. Hij hielp de kinderen inzicht te krijgen in hun eigen kwaliteiten en om als team van elkaars kwaliteiten te profiteren. Het zorgde ervoor dat de kinderen zowel individueel als gezamenlijk beter gingen presteren en meer plezier aan het spelletje beleefden. Daar kreeg hij veel energie van en eigenijk was dat ook exact wat hij wilde op het commerciële vlak, didactisch bezig zijn en energie geven en krijgen. Commerciële medewerkers en teams verder  helpen ontwikkelen om met als doel individueel en gezamenlijk beter te presteren. Goed doen waar men zich goed bij voelt.

 

Binnen zijn huidige werkomgeving was daar helaas weinig tijd en ruimte voor. Een franchise-formule op het gebied van training en opleiding trok zijn aandacht echter met name afhankelijkheid en financiële voorwaarden (fee) weerhield hem van deelname. Dat moest hij zelf toch zeker net zo goed kunnen? En dus trok hij de stoute schoenen aan en besloot een eigen training & adviesbureau te starten.

  Eric_web_JustJusta-2 

Hij bereidde zich goed voor op zijn start. Ontwikkelde een eigen aanpak; de UNIEK aanpak, hij stak veel tijd in zijn website en bedacht een sterke naam voor zijn bedrijf: FRONTVISIER. Front vanwege de aandacht voor de voorkant van de markt door en voor organisaties. Visievanwege de wijze waarop hij de de voorkant ondersteund om succesvol te zijn. Eindigend op ER omdat dat zijn initialen zijn.

 

Na deze grondige voorbereiding kon hij in juni van dit jaar echt aan de slag. Het is hard werken om aan business te komen, ik heb inmiddels gelukkig een aantal mooie klanten aan me weten te binden, waaronder Subaru Benelux en enkele auto-dealerbedrijven in het land.

 

Eric pakt het grondig aan, hij heeft een duidelijke visie op de toekomst, ontwikkelt nieuwe concepten (zoals een beursconcept om meer rendement uit beursdeelnames te halen) en heeft vertrouwen in een goede toekomst. Want zoals één van de koppen op zijn site stelt; om succes te behalen moeten we eerst willen en geloven dat we het kunnen, en dat doet hij.

 

‘Voorlopig ben ik tevreden. Maar ik blijf een salesman, het mag altijd sneller gaan!’

 

Eric houdt kantoor in De Burgemeester en is erg blij met al zijn ondernemende buren. Gewoon om een kop koffie mee te drinken als je al een paar uur in je eentje hebt zitten werken of om even te klankborden. ‘Ze hebben me al van heel wat gratis adviezen voorzien’, zegt Eric, en dan bewijst zo’n pand toch duidelijk zijn toegevoegde waarde.