NIEUWS

Nieuws

De Burgemeester genomineerd voor de Arie Keppler Prijs
Geen prijs, maar vereerd genomineerd te zijn! \\

ZP-net Ondernemersbeurs
1e ZP-net Ondernemersbeurs groot succes.

Nieuwe huurder – CorporatieNL
Welkom CorporatieNL als nieuwe huurder van unit B3.

Verhuizing – Resonans en Mobiliteitsdokters
Verhuizing Resonans en Mobiliteitsdokters naar unit B10.

Netwerkclubs houden vakantie
Let op: ook de netwerkclubs houden vakantie, in de evenementenagenda vind je de data waarop er bijeenkomsten zijn.

De Burgemeester genomineerd voor de Arie Keppler Prijs

nieuwbouw-cono-kaasmakers-03Donderdagavond 3 november maakte de WZNH adviseurs ruimtelijke kwaliteit de winnaars van de Arie Keppler Prijs 2014 bekend. De Burgemeester en Studio Nine dots waren genomineerd in de categorie Utiliteitsbouw. Wij zijn vereerd met de nominatie en feliciteren de winnaars van deze categorie: Nieuwbouw CONO Kaasmakers, Westbeemster en Bastiaan Jongerius Architecten !

De jury over De Burgemeester:

HAALBARE KAART – In de jaren zestig en zeventig werden kantoren vanuit een andere houding ontwikkeld. Toen was het vooral belangrijk om zoveel mogelijk vierkante meters te maken. Nu kampen we juist met een overschot aan kantoorruimten. Binnen de categorie ‘transformatie van onopvallende jaren-zestig-kantoorgebouwen’, steelt de Burgemeester de show. Door de plaatsing van een houten trap ontstaat er een ruimtelijke sculptuur waardoor het hele gebouw een upgrade krijgt. De jury was bang dat de ingreep tot de trap beperkt bleef. Ter plaatse blijkt het tegendeel waar. Ook de kantoren en de gangen hebben een gedaanteverandering ondergaan, waardoor het gebouw een frisse en open sfeer heeft gekregen. Op de begane grond zorgt horeca voor een gemeenschappelijk trefpunt. De werkvloeren zijn grotendeels verhuurd; het gebouw leeft weer. De Hoofddorpse context maakt dit tot een knappe prestatie. Hier was het niet mogelijk om – zoals in veel vergelijkbare projecten in Amsterdam – het gebouw een nieuw leven te geven als broedplaats. Dit is haalbare kaart en dat maakt deze upgrade tot een voorbeeld voor vergelijkbare herbestemmingsprojecten.

Meer informatie over de prijs en de andere genomineerden en winnaars

Go to top

1e ZP-NET Ondernemersbeurs groot succes

Voor de eerste keer in haar korte bestaan organiseerde ZP-NET een Ondernemersbeurs voor kleine zelfstandigen. Al vanaf het begin heerste er een gezellige en ontspannen sfeer. Het was duidelijk dat de bezoekers niet alleen voor de stands en de workshops kwamen. Er werd flink genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje. De schatting is dat, verdeeld over de avond zo’n 150 mensen de beurs hebben bezocht. Er stonden 30 standhouders in de benedenruimte van De Burgemeester.

Tijdens de beurs werden drie workshops georganiseerd, die mochten rekenen op een ruime belangstelling. Friedo Tamara (Zoushin) vertelde wat over Marketing, Nancy Koornwinder (10 Social) tipte kort het gebruik van Social Media aan en Berna Rentinck gaf advies om potentiële klanten aan je te binden door middel van Zakelijk Flirten.

Maar ook op de beursvloer zelf was van alles te beleven. Zo had de wethouder voor Ondernemerschap, Ap Reinders, zich bereid verklaart om de opening van de avond te verzorgen. Jos Bölte vertelde over hoe hij, in sommige gevallen gedwongen door de omstandigheden, uitgegroeid is van “de zoon van de bakker” tot een van de meest succesvolste horeca ondernemers van Hoofddorp.

Loterij
Als extra publiekstrekker was er ook een loterij georganiseerd. Bij binnenkomstmocht elke bezoeker zijn/haar visitekaartje in een bak deponeren en daar werd aan het eind van de avond door Jos Bölte een winnaar uitgetrokken. Dat was Bettina Kool van Aeden Zorgconsulenten. Zij won een waardebon ter waarde van € 250,– die ze mag verzilveren bij een of meer leden van ZP-NET die speciaal hiervoor hele aantrekkelijke aanbiedingen hebben gedaan. Als extra duit in het zakje trok Jos nog twee kaartjes. Vincent van Balderen en Berrit Blok kregen van hem ieder een diner voor twee personen bij Joseph aangeboden.

Foto’s
Tijdens de gehele beurs heeft Gery ter Velde van Gvoto.nl foto’s gemaakt. Deze zijn te bekijken op haar website:
www.gvoto-design.nl/ondernemersbeurs.html

Go to top