Slide background
Slide background

KOM EENS LANGS OM HET ZELF TE ERVAREN!

“Eigenlijk is het onze business niet, de ontwikkeling van kantoren, maar bedrijfsverzamelpand De Burgemeester is wel bijzonder goed geslaagd”, zegt Fred de Ruyter, directeur van Ymere. Volkshuisvesting, dat is wat we normaal gesproken doen. Helpen bij de zoektocht naar een geschikte woning, zorgen voor goede leefomstandigheden. En natuurlijk de realisatie van herbouw en nieuwbouw projecten voor particulieren zoals het Leeghwaterkwartier en de nieuwbouw op het Jansoniusterrein.”

“Na een reorganisatie hielden we flink wat vierkante meters over in ons pand. Daar zochten we een goede bestemming voor. Bewoning bleek financieel niet interessant dus keken we verder. Er was behoefte aan huisvesting voor ondernemers, dat leerden we uit gesprekken met de gemeente en ZZP-ers. Er was al veel aanbod maar vaak gevestigd op anonieme industriegebieden en zonder te beschikken over de gewenste faciliteiten. Ons pand ligt midden in de wijk, dichtbij het centrum van Hoofddorp en beschikt over voldoende parkeerplaatsen. We zagen kansen. Het ontwikkelen van kantoorpanden is echter niet onze business en we wilden het wel serieus aanpakken. Daarom hebben we projectontwikkelaar Lingotto betrokken. Een creatieve club die eerder bijzondere kantoorlocaties zoals de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam ontwikkelde.”

“Zij bedachten een concept voor de invulling van de Burgemeester. Een prachtig plan waar we direct enthousiast over waren. En na een flinke verbouwing opende het pand in november vorig jaar haar deuren. Het is een bijzondere locatie geworden, ruim opgezet, met veel daglicht en een industriële uitstraling. Er is gekozen voor een opvallende houten trap die alle etages met elkaar verbindt. Een echte eye-catcher.“

“De Burgemeester is een unieke plek geworden waar ontmoeten, inspireren en ondernemen centraal staat. Een bedrijfsverzamelpand dat ruimte biedt aan lokale ondernemers, en Ymere is er daar één van. We zijn pas 6 maanden open en hebben nu al ruim 30 huurders! We zitten nog niet vol maar zijn zeer tevreden over het tempo waarmee we nieuwe huurders aan ons binden. Er gebeurt veel in het pand, daar doen alle huurders hun best voor. Regelmatig worden er bijeenkomsten en evenementen georganiseerd en daarnaast bieden we onderdak aan verschillende ondernemersclubs uit de regio. Als goede buur stellen wij ons faciliterend op naar de huurders. Onze betrokken beheerder denkt met ze mee en dat wordt zeer gewaardeerd.”

“De Burgemeester is een bruisend pand, vol inspiratie en ondernemerschap. Kom eens langs om het zelf te ervaren! Hopelijk tot ziens in de Burgemeester!”

Over Ymere
Ymere werkt als maatschappelijk ondernemer aan wijken met perspectief waar bewoners willen wonen, leven en groeien. We zijn actief in de metropoolregio Amsterdam, met als kerngemeenten Alkmaar, Almere, Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer, Leiden en Weesp. Ymere bezit rond de 90.000 verhuureenheden, waarvan ongeveer 81.000 woningen.

> www.ymere.nl

Over Lingotto
Lingotto bedenkt vernieuwende oplossingen voor de ontwikkeling van gebouwen en gebieden in de stad. Dat doen we samen met partners en klanten. Wij hebben goede ideeën, kijken anders dan anderen en treden buiten de gebaande paden. Met als resultaat concepten die leven terugbrengen in oude gebouwen en op lege plekken in de stad. Door transformatie maar ook met nieuwbouw. Projecten waar mensen plezierig kunnen wonen, werken, ondernemen en elkaar ontmoeten.

> www.lingotto.nl